مناسب ترین نمایشگر گوشی برای بازی

مناسب ترین نمایشگر گوشی برای بازی

نمایشگر LCD یا OLED برای بازی

همانگونه که دیدن دنیای زیبای بیرون بدون داشتن چشمان سالم و قوی ناممکن است، بهره‌مندی از بازی های گرافیکی و پرجزییات امروزی نیز بدون بهره‌مندی از نمایشگر باکیفیت امکان‌پذیر نیست. پیشرفت چشمگیر پردازنده‌های موبایلی و صنعت گوشی های هوشمند باعث ظهور عناوین بی‌نظیری در دنیای بازی های موبایلی شده است؛ اما کدام نمایشگر ها برای اجرای این بازی ها و لذت‌بردن از کیفیت شگفت‌انگیز آن‌ها مناسب‌تر است؟ آیا LCDها با فناوری دیرین و جا افتاده خود می‌توانند نمایشگر گوشی مناسب گیمینگ باشند یا OLEDها با فناوری جدید بهترین صفحه نمایش گیمینگ محسوب می گردند؟ برای گرفتن پاسخ مناسب و کارآ، این نوشتار موباکو را از دست ندهید. امروزه، گوشی های هوشمند به یکی از محبوب‌ترین ابزارها برای اجرای بازی های ویدیویی تبدیل شده‌اند. با پیشرفت تکنولوژی، گرافیک‌ بازی های موبایلی نیز به سطحی خیره‌کننده رسیده و اکنون، شاهد گیم‌پلی بسیار‌ روان در گوشی های هوشمند هستیم؛ چیزی که در سال‌های قبل تنها در کنسول‌ها و کامپیوترهای قدرتمند دیده می‌شد. در همین حال، برای بردن لذت کافی از کیفیت بالای بازی های گرافیکی در موبایل انتخاب نمایشگر گوشی مناسب گیمینگ از اهمیت بالایی برخوردار است. گوشی های هوشمند امروزی از دو نوع نمایشگر اصلی استفاده می‌کنند که شامل LCD و OLED خواهد شد. اگرچه نمایشگر های OLED جدیدتر بوده و فناوری مدرن‌تری دارد، LCDها هنوز هم مزایای خاص خودشان را دارند. اما پرسشی که ممکن است بسیاری از گیمرها بپرسند این است که بهترین صفحه نمایش گیمینگ کدام است و کدام صفحه نمایش مخصوص بازی است. در این مقاله، قصد داریم با بررسی کامل ویژگی‌های نمایشگر های LCD و OLED به این پرسش اساسی پاسخ دهیم. به‌ همین ‌جهت، ابتدا مشخصات فنی و مزایا و معایب هر کدام از این نمایشگر ها را بررسی کرده و سپس، به نتیجه ‌گیری خواهیم پرداخت. برای انتخاب گوشی با بهترین صفحه نمایش گیمینگ این نوشتار از سایت تخصصی موباکو را دنبال کنید.

معرفی نمایشگر های LCD و OLED

صفحه نمایش‌های LCD که مخفف Liquid Crystal Display هستند، از کریستال‌های مایع برای نمایش تصاویر استفاده می‌کنند. این نوع صفحه نمایش‌ها به دلیل استفاده از نور پس‌زمینه برای روشن کردن پیکسل‌ها، عموما ضخامت بیشتری دارند و در مقایسه با OLED، مصرف انرژی بالاتری دارند. بااین‌حال، LCDها به دلیل تولید نور یکنواخت و قیمت تمام‌شده کمتر، همچنان در بسیاری از دستگاه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. در مقابل، صفحه نمایش‌های OLED که مخفف Organic Light-Emitting Diode هستند، از ترکیبات آلی برای تولید نور استفاده کرده که به طور مستقل در هر پیکسل روشن و خاموش می گردند. این ویژگی به OLEDها امکان خواهد داد تا کنتراست بسیار بالاتری داشته باشند و سیاهی‌ عمیق‌تری را نمایش دهند. صفحه نمایش‌های OLED عموما نازک‌تر و انعطاف‌پذیرتر بوده و امکان استفاده در دستگاه‌های خمیده را دارند.

مقایسه مشخصات فنی نمایشگر های LCD و OLED گوشی های هوشمند

پیش از مقایسه مستقیم دو نوع نمایشگر LCD و OLED و تصمیم‌گیری درباره بهترین صفحه نمایش گیمینگ، بهتر است ابتدا مشخصات فنی این دو نوع صفحه نمایش را معرفی و مقایسه کنیم. به‌این‌ترتیب، انتخاب صفحه نمایش مخصوص بازی آسان‌تر خواهد بود.

_ روشنایی

روشنایی بالاتر صفحه نمایش به شما امکان خواهد داد تا در محیط‌های مختلف به راحتی بازی کنید. به‌همین‌جهت، یک صفحه نمایش مناسب گیمینگ در موبایل باید روشنایی بیشتری داشته باشد. نمایشگر های LCD به دلیل استفاده از نور پس‌زمینه می‌توانند در محیط‌های بسیار روشن مانند زیر نور مستقیم خورشید عملکرد بهتری داشته باشند. OLEDها اگرچه در شرایط نوری معمولی عملکرد خوبی دارند، اما ممکن است در نور مستقیم خورشید کمی روشنایی کمتری داشته باشند.

_ نرخ نوسازی

نرخ نوسازی به تعداد دفعات به‌روزشدن تصویر در هر ثانیه اشاره می‌کند. هر چه نرخ نوسازی بالاتر باشد، تجربه بازی نیز روان‌تر خواهد بود. نرخ نوسازی در نمایشگر های LCD عموما بین 60 تا 144 هرتز بوده و برای اکثر کاربردها مناسب است. در مقابل، نمایشگر های OLED می‌توانند نرخ نوسازی بالاتری، گاهی 120 تا 240 هرتز داشته باشند که باعث خواهد شد حرکت در تصاویر بسیار روان‌تر و واضح‌تر به نظر برسد. نرخ نوسازی بالاتر نمایشگر های OLED می‌‎تواند برای بازی‌ های رقابتی و سریع ایده ‌آل باشد.

_ کنتراست

کنتراست به تفاوت بین رنگ‌های روشن و تاریک اشاره دارد. کنتراست بالاتر تصاویر را زنده‌تر و واقعی‌تر نشان خواهد داد و در بهترین صفحه نمایش گیمینگ شاهد کنتراست بالاتری هستیم. کنتراست در نمایشگر های OLED به دلیل توانایی خاموش کردن کامل پیکسل‌ها و نمایش سیاهی مطلق بسیار بالاتر است. در مقابل، نمایشگر های LCD به دلیل داشتن نور پس‌زمینه نمی‌توانند سیاهی‌های عمیقی را ارائه داده و کنتراست کمتری دارند. عموما کنتراست نمایشگر های LCD کنتراست 1000:1 است، ولی کنتراست نمایشگر های OLED به 1000000:1 می‌رسد. این تفاوت عظیم در کنتراست، عمق رنگ مشکی را در OLEDها به‌طور چشمگیری افزایش داده و تصاویر زنده‌تر و واقعی‌تری را به‌ارمغان می‌آورد.

_ وضوح تصویر

وضوح تصویر یا رزولوشن به تعداد پیکسل‌های موجود در هر صفحه نمایش اشاره دارد. هر چه وضوح تصویر بیشتر باشد، تصاویر واضح‌تر و دقیق‌تر نمایش داده می گردند. هر دو نوع نمایشگر مذکور می‌توانند وضوح تصویر بالایی داشته باشند، اما OLEDها به دلیل کنتراست بالا و رنگ‌های زنده‌تر، تصاویری با جزئیات بیشتر و وضوح بالاتر ارائه می‌دهند. بنابراین، در انتخاب نمایشگر گوشی مناسب گیمینگ، تفاوتی بین وضوح تصویر LCDها و OLEDها وجود ندارد و رزولوشن آن‌ها می‌تواند کم یا زیاد باشد.

_ مصرف انرژی

یکی از ویژگی‌های مهمی که در انتخاب صفحه نمایش مناسب گیمینگ اثر می‌گذارد، مصرف انرژی است. OLEDها عموما به‌دلیل خاموش شدن پیکسل‌ها هنگام نمایش رنگ‌های تیره مصرف انرژی کمتری دارند. در مقابل، نمایشگر های LCD به دلیل داشتن نور پس‌زمینه مداوم مصرف انرژی بیشتری را به‌همراه دارند. بررسی تفاوت‌های گفته‌شده نشان خواهد داد که هر نوع نمایشگر مزایا و معایب خاص خود را داشته و انتخاب بهترین صفحه نمایش گیمینگ تا حدودی به نیازها و ترجیحات کاربر بستگی دارد. در حالی که OLEDها برای تجربه‌های تصویری غنی‌تر و بازی هایی با واکنش سریع مناسب‌تر هستند، LCDها ممکن است برای کاربرانی که به دنبال دوام بیشتر و عملکرد بهتر در نور روز هستند، گزینه بهتری باشند. در بخش بعدی به‌مقایسه مزایا و معایب این نمایشگر ها جهت تصمیم درباره نمایشگر گوشی مناسب گیمینگ خواهیم پرداخت.

_ زاویه دید

زاویه دید به حداکثر زاویه‌ای که می‌توان تصویر را با کیفیت مناسب مشاهده کرد، گفته خواهد شد. نمایشگر های OLED عموما زاویه دید بهتری دارند و تصاویر را می‌توان از زوایای مختلف بدون تغییر در کیفیت مشاهده کرد. در حالی که نمایشگر های LCD ممکن است در زوایای تند کیفیت کمتری داشته باشند. بااین‌حال زاویه دید در هر دو نوع نمایشگر LCD و OLED  گسترده بوده و زاویه دید نمایشگر به کیفیت و مدل آن وابسته است.

_ زمان پاسخگویی

به مدت زمانی که طول می‌کشد تا یک پیکسل از یک رنگ به رنگ دیگر تغییر کند، زمان پاسخگویی گفته خواهد شد. زمان پاسخگویی پایین برای بازی های رقابتی و سریع ضروری است و یک نمایشگر گوشی مناسب گیمینگ باید زمان پاسخ‌گویی کمتری داشته باشد. زمان پاسخگویی در نمایشگر های LCD عموما می‌تواند از 4 تا 10 میلی‌ثانیه باشد، در حالی که نمایشگر های OLED عموما زمان پاسخگویی بسیار کمتری دارند که گاهی به کمتر از 1 میلی‌ثانیه می‌رسد. این تفاوت فاحش در زمان پاسخگویی تجربه بازی روان‌تر و سریع‌تری را در OLED ها به ارمغان آورده و برای بازی های سریع و اکشن مهم است. بنابراین، یک صفحه نمایش مخصوص بازی باید زمان پاسخ‌گویی کمتری داشته باشد که این ویژگی در OLEDها بیشتر دیده خواهد شد.

مزایا و معایب نمایشگر های LCD و OLED

در بخش پیشین این نوشتار عنوان کردیم که انتخاب بهترین صفحه نمایش گیمینگ از بین مدل‌های LCD و OLED می‌تواند به ویژگی‌های مد نظر شما بستگی داشته باشد. هر دو مدل می‌توانند نقش یک صفحه نمایش گوشی مخصوص بازی را داشته باشند، ولی هر کدام مزایای خاصی را برای شما خواهند داشت و معایبی نیز دارند.

_ مزایای نمایشگر های LCD به ‌عنوان صفحه نمایش موبایل برای بازی

  • قیمت مناسب: بهطورکلی، قیمت گوشی های مجهز به نمایشگر LCD ارزان‌تر از OLEDها است.
  • خوانایی بهتر در نور زیاد: LCDها به‌دلیل داشتن روشنایی بیشتر در نور مستقیم خورشید خوانایی بیشتری دارند.
  • زاویه دید مناسب: زاویه دید نمایشگر های LCD برای اکثر کاربردها کافی است.

_ معایب نمایشگر های LCD به ‌عنوان صفحه نمایش مخصوص بازی

  • نرخ نوسازی پایین‌تر: نرخ نوسازی LCD ها به طور معمول 60 تا 144 هرتز است که در مقایسه با OLEDها پایین‌تر است.
  • زمان پاسخگویی بیشتر: زمان پاسخگویی LCDها 4 تا 10 میلی‌ثانیه است که برای بازی های رقابتی و سریع مناسب نیست.
  • کنتراست و عمق رنگ مشکی پایین‌تر: کنتراست LCDها 1000:1 است که درمقایسه‌با OLEDها تصاویر را کم‌رنگ‌تر و با عمق رنگ مشکی پایین‌تر نشان خواهد داد.

_ مزایای نمایشگر های OLED به‌ عنوان نمایشگر گوشی مناسب گیمینگ

  • نرخ نوسازی بالا: نرخ نوسازی OLED ها در مواردی به 240 هرتز می‌رسد که تجربه بازی روان‌تر و سریع‌تر را به ارمغان می‌آورد.
  • زمان پاسخگویی کم‌تر: زمان پاسخگویی OLED ها 1 میلی‌ثانیه است که برای بازی های رقابتی و سریع ایده‌آل است.
  • کنتراست و عمق رنگ مشکی بالا: کنتراست OLED ها 1000000:1 است که تصاویر را زنده‌تر و واقعی‌تر با عمق رنگ مشکی بالا نمایش خواهد داد.
  • مصرف انرژی کمتر: نمایشگر های OLED به‌دلیل توانایی در خاموش‌کردن پیکسل‌های مشکی‌رنگ، مصرف انرژی کمتری دارند.
  • ضخامت کم و انعطاف‌پذیری: OLED ها ضخامت کمتری دارند و انعطاف‌پذیر هستند که امکان طراحی گوشی های باریک‌تر و خمیده را فراهم می‌کند.

_ معایب نمایشگر های OLED به ‌عنوان نمایشگر گوشی مناسب گیمینگ

  • قیمت بالاتر: به‌طورکلی، قیمت گوشی های مجهز به نمایشگر OLED گران‌تر از LCDها است.
  • خوانایی ضعیف‌تر در نور خورشید: به دلیل روشنایی کمتر، OLEDها خوانایی ضعیف‌تری در نور مستقیم خورشید دارند.
  • خطر سوختگی صفحه نمایش: در صورت نمایش تصاویر ثابت برای مدت طولانی، خطر سوختگی پیکسل‌های صفحه نمایش در OLEDها وجود دارد.

آشنایی با بهترین صفحه نمایش گیمینگ

باتوجه به اطلاعاتی که تا اینجا در اختیار شما قرار دادیم، اکنون می‌توانید با توجه به سلیقه و نیاز خود درباره انتخاب بهترین صفحه نمایش گیمینگ گوشی تصمیم‌گیری کنید. به‌طورکلی، می‌توان گفت نمایشگر های OLED به‌دلیل داشتن فناوری پیشرفته‌تر و داشتن مزایایی مثل کیفیت تصویر بهتر، سرعت پاسخ‌گویی کمتر، مصرف انرژی کمتر و بهره‌مندی از نرخ نوسازی بالاتر برای افرادی که به‌دنبال لذت بیشتری از بازی های خود هستند، مناسب‌ترند. اگر اهل بازی های آنلاین و اکشن هستید و سرعت واکنش برایتان اهمیت دارد، OLED نمایشگر گوشی مناسب گیمینگ شما خواهد بود. همچنین اگر از اجرای بازی های گرافیکی لذت می‌برید، بازهم OLED می‌تواند لذت بیشتری را برای شما به‌ارمغان بیاورد. بااین‌حال، گوشی های مختلف از نمایشگر های OLED متفاوتی استفاده می‌کنند و ممکن است کیفیت‌های متفاوتی نیز داشته باشند. درمقابل، اگر می‌خواهید با هزینه کمتری بازی های محبوب خود را تجربه کنید، LCD می‌تواند بهترین صفحه نمایش گیمینگ برای شما باشد. همچنین، اگر ساعات زیادی را خارج از محیط‌های بسته سپری می‌کنید و تمایل دارید بازی های موردنظرتان را در اتوبوس و تاکسی و محل کار اجرا کنید، گوشی های مجهز به نمایشگر LCD با تولید نور بیشتر برای شما ایده‌آل خواهند بود. افزون‌براین، دوام نمایشگر های LCD بیشتر است.

پاسخ به پرسش های پرتکرار

پیشرفت صنعت گوشی های هوشمند و ریزپردازنده‌ ها نه‌تنها باعث تولید دستگاه‌ های قدرتمندتر شد، بلکه عطش گیمرها را برای تجربه بازی های شگفت‌انگیزتر و واقعی‌تر نیز بیشتر کرد. همین امر موجب تولید صفحه‌ نمایش‌های پیشرفته‌تر با قابلیت نمایش میلیون‌ ها رنگ و تصاویر زنده‌تر شد. اما کدامیک از نمایشگر ها را می‌توان بهترین صفحه نمایش گیمینگ دانست؟ این سؤالی است که تلاش کردیم در نوشتار پیش رو به آن پاسخ دهیم. همانگونه که عنوان گردید، LCD و OLED دو نمایشگر محبوب در صنعت تولید گوشی های هوشمند امروزی با مزایا و معایب مختص به خود هستند. درحالی که LCDها با قابلیت تولید نور بیشتر و قیمت ارزان‌تر می‌توانند یک نمایشگر گوشی مناسب گیمینگ باشند، OLEDها با قابلیت‌های ویژه ‌تر گزینه ایده‌آل‌تری برای گیمرها خواهند بود. نمایشگر های OLED با داشتن قابلیت‌هایی مثل نرخ نوسازی بالاتر، سرعت پاسخگویی و مصرف انرژی کمتری و کیفیت بیشتر نمایش رنگ‌ها می‌توانند تجربه شما از اجرای بازی ها را دو چندان کرده و به معنای واقعی کلمه یک صفحه نمایش مخصوص بازی باشند. درنهایت، انتخاب بهترین صفحه نمایش گیمینگ با شماست. امیدواریم با مطالعه این مقاله بتوانید گوشی و نمایشگر مورد نظر خود را به‌درستی انتخاب کنید.

نمایشگر AMOLED یا LCD، کدامیک برای بازی بهتر است؟

نمایشگر های AMOLED به دلیل نرخ نوسازی بالا، زمان پاسخگویی سریع‌تر، کنتراست بی‌نظیر و زاویه دید گسترده‌تر عموما برای بازی های موبایلی ترجیح داده می گردند. این ویژگی‌ها باعث می گردند تصاویر شفاف‌تر و حرکات روان‌تر نمایش داده شوند که برای تجربه بازی های سریع و دینامیک ایده‌آل است. با این حال، نمایشگر های LCD ممکن است در شرایط نوری خاص و برای کاربرانی که به دنبال دوام بیشتر و قیمت پایین‌تر هستند، گزینه مناسب‌ تری باشند.

تأثیر صفحه نمایش گوشی در بازی کردن چقدر است؟

تاثیر صفحه نمایش در تجربه بازی های موبایلی بسیار قابل توجه است. نمایشگر با کیفیت می‌تواند تصاویر را واضح‌تر، رنگ ‌ها را زنده ‌تر و حرکات را روان‌تر نمایش دهد، که همگی به افزایش واقع‌گرایی و لذت بازی کمک می‌کنند. نرخ نوسازی بالا و زمان پاسخگویی کمتر به گیمرها اجازه خواهد داد تا با دقت بیشتری عمل کنند، در حالی که کنتراست و زاویه دید گسترده ‌تر موجب خواهد شد تا جزئیات در هر شرایط نوری به خوبی قابل مشاهده باشند. بنابراین، انتخاب نمایشگر مناسب می‌تواند تاثیر بسزایی در تجربه کلی بازی داشته باشد.

ارسال نظر
  • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
  • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
  • - لطفا فارسی بنویسید.
  • - میخواهید عکس خودتان کنار نظرتان باشد؟ به gravatar.com بروید و عکستان را اضافه کنید.
  • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)